GOLDEN  GUERNSEY

Dit goudbruine ras is afkomstig van de Channel Islands, gelegen tussen de Frans-Normandische en Engelse kust. Waarschijnlijk zijn de Oberhasli en Syrische geiten de voorouders van dit ras geweest. Ze leveren een goede melkproductie.

BOERGEIT

Dit Zuid-Afrikaanse ras is een kruising van Nubische geiten met Europese en Indische geiten. Deze soort heeft zich aangepast aan de warme leefomstandigheden. De witte vacht kan het zonlicht reflecteren waarbij de roodbruine aftekening de kwetsbare plekken in het gezicht beschermt.

KIKO

De Kiko komt uit Nieuw Zeeland waarbij 'kiko' staat 'vlees' in Maori. Het is een kruising tussen de Nubische, Saanen en Toggenburger. Het ras groeit snel en kan zich goed redden. De Kiko is ontstaan in 1980.

PYGMY

De West-Afrikaanse dwerggeit is een zeer geliefd ras vanwege zijn geringe formaat. Ze zijn levendig en aanhankelijk en worden veelal gehouden op kinderboerderijen. Ze komen in veel typen kleurslagen voor.

TOGGENBURGER

Dit 'Nederlandse' ras komt, van origine, uit het Zwitserse Obertoggenburg en is geliefd vanwege de grote melkproductie. De kleur varieert van donker- tot zeer lichtbruin. Op zijn gezicht en benen heeft hij witte aftekeningen. Dit ras heeft weinig voedsel nodig om toch veel melk te produceren.

NEDERLANDSE  LANDGEIT

Dit ras is het enige van oorsprong Nederlandse geitenras dat nog voorkomt. Het is een middelgroot, stevig dier waar verschillende kleurslagen van de vacht mogelijk zijn. De beharing bij de bokken is langer dan bij de geiten. Zowel de bokken als geiten zijn gehoornd.

BELGISCH  HERTEGEIT

De Belgische hertegeit is geliefd ras vanwege de goede melkproductie. De kleur is donkerbruin met zwarte aftekeningen, zoals de aalstreep en het 'masker'. In tegenstelling tot Frankrijk mag dit ras in België geen witte vlekken hebben. Alpine geiten hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van dit ras.

COL-NOIR-DU-VALAIS

De Col Noir du Valais is afkomstig uit het Zwitserse Valais en enkele noordelijke regio's van Italië. Het ras kenmerkt zich door een donkere kop, nek een deel van de romp die, contrasterend, overgaat in egaal wit. Zowel de bok als de geit is gehoornd.

VLAAMSE  GEIT

De Vlaamse geit gaat terug op de kruising van een Frankische geit met een schaapskopgeit.
De kleuren kunnen zeer variëren van wit tot veelkleurig. 
De voorkeur gaat uit naar drie kleuren. Dit ras is gehoornd, de vacht kort met langere haren op de ruglijn, borst en achterhand. De bok moet een 'bokkenpruik' hebben.

ANGLO-NUBIAN  GOAT

Dit Engelse ras is ontstaan door voornamelijk Oosterse rassen met elkaar te kruisen. De hangoorgeiten uit Egypte werden gekruist met Engelse landgeiten. Het is een zachtaardig ras en hun melkproductie wordt voornamelijk gebruikt voor kaas en yoghurt. Het is tevens het grootste geitenras ter wereld.

NEDERLANDSE  BONTE  GEIT

Dit ras stamt af van de Zeeuwse Landgeit en de Saanen. Alleen de tweekleurige dieren in zwartbont en bruin met scherpe aftekeningen worden geaccepteerd. De vacht is kortharig. Dit ras heeft een hoge melkproductie waardoor het niet alleen op hobbybasis, maar ook in de professionele melkveehouderij gehouden wordt.

SAANEN

De Saanen is afkomstig uit het Zwitserse Saanental en werd gefokt als een doeltreffende melkproducent. Het is zelfs de beste melkgeit ter wereld. De beharing is kort en wit waarbij de geit zelf middelgroot is. Het is tevens de voorouder van de Nederlandse Bonte geit.

TAUERNSHECK

De Tauernsheck is een Oostenrijks ras dat gefokt wordt voor de melkproductie. Het is een zeer zeldzaam ras dat is ontstaan door kruisingen van Oostenrijkse landgeiten met Pinzgauer rassen.

SPANISH  GOAT

De Spaanse geit is via de Spanjaarden Mexico ingekomen en vanuit hier geëxporteerd naar de Verenigde Staten. De geit had de functie ongewenste planten van de weidegronden weg te werken. Ze kunnen zeer goed overleven in vrij moeilijke omstandigheden. Door de succesvollere Boergeit is het aantal Spaanse geiten achteruit gegaan.

BARBARI

De Barbari is een ras uit Uttar Pradesh, Punjab en Pakistan. Het is één van de twintig geclassificeerde rassen uit India. Onder de geiten heeft dit ras een unieke vormgeving. De hoorns zijn recht en het lichaam compact. De kleur varieert van wit tot goud en of bedekt met bruine vlekjes.

MARKHOR

Deze 'schroefhoorngeit' is een wilde geit uit de westelijke Himalaya en is het nationale symbool van Pakistan. Ze bewonen de rotsachtige en beboste hellingen. Hij leeft van gras, bladeren, kruiden en twijgen. Ze leven op hoogtes variërend tussen de 700 en 4000 meter. Ze kunnen uitstekend klimmen. 

© 2014 by DALJANSSENS.

DEAU
Deau Animal   Artist

Deau Wildlife Artist

Deau Horse Artist

Deau Bird Artist

Deau Animaliere

Oisterwijk, Noord-Brabant | dojanssens@hotmail.com | 0031642290563

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon