SCHILDERIJ OP AANVRAAG

For English, click here

Je wilt graag een persoonlijk schilderij aan de muur, bijvoorbeeld van je eigen paard of favoriete diersoort. Bij DEAU kun je een schilderij op aanvragen laten maken, geheel naar eigen wens.

'Schilderij op aanvraag: Wat kan ik laten schilderen?'

Bij DEAU kun je vrijwel alle dieren in realistische vorm laten schilderen: van paarden, huis- en boerderijdieren tot wilde en exotische soorten. Wel moet de aanvraag binnen de richtlijnen van het merk passen; een aanvraag kan dus geweigerd worden, zoals extreme/ongepaste composities. 

Wil je hier graag meer over weten? Stuur gerust een vrijblijvend bericht naar info@deaudesign.com.

 

Let op: Alleen realistische dieren worden als aanvraag voor een schilderij aangenomen. Menselijke portretten, landschappen, abstracte vormen, etc. worden niet geaccepteerd. Alvast dank voor het begrip!

'Uit welke stijlen kan ik kiezen voor een schilderij op aanvraag?'

Studies Black-and-white

De Studies Black-and-white zijn geïnspireerd op de vroegere tekeningen van Leonardo Da Vinci: vlugge schetsen van dieren. De werken van DEAU zijn meer ‘natuurgetrouw’, maar bezitten minder details dan de stijl van het fotorealisme. Het is een moderne, meer minimalistische en speelse stijl en bestaat uit de hoofdkleuren wit en zwart, aangevuld met een extra kleur, zoals de ogen. Deze optie is minder hoog in prijs dan het fotorealisme.

IMG_7470-2_edited.jpg

Fotorealisme in kleur

De stijl van fotorealisme in kleur laat dieren in hun natuurgetrouwe versie zien, zoals hun eigen vachtkleur, licht en schaduw, maar ook natuurgetrouwe details, zoals een zekere vachtstructuur of kleurverloop. Deze optie is het meest gedetailleerd, het staat dan ook bekend om anatomische correctheid, is traditioneel en vraagt meer werkuren. Deze modern-klassieke stijl is hoger in prijs dan de black-and-white-serie.

IMG_7498.jpg

Illustraties

De dierenillustraties zijn de meest 'eenvoudige' kunstwerkjes, voornamelijk populair vanwege de moderne, maar ook klassieke uitstraling. Deze werken zijn dan ook voor ieder interieur geschikt: van rustiek tot modern tot baby- en kinderkamers. De illustraties komen in kleine formaten: de grootste optie is 30×30 cm (papier alleen) om zo de charme van kleine werkjes te behouden. Deze stijl kan zowel in kleur als in zwart-wit gemaakt worden.

thumbnail_Scan_20200401 (4).jpg

'Welke prijzen en formaten worden gehanteerd voor een schilderij op aanvraag?'

Hieronder vind je een lijst van prijzen en formaten voor schilderijen op aanvraag. Om er zeker van te zijn dat een klant het werk afneemt, wordt een aanbetaling gevraagd: dit is 20 procent van het bedrag voor het schilderij.

  

Wanneer je een schilderij op aanvraag koopt, koop je niet ‘zomaar een werk’ gemaakt in een bepaald tijdsbestek. Je koopt meer dan decennia aan toewijding, experimenten en oefening, jaren van frustratie en euforische momenten als je -als kunstenaar- eindelijk het resultaat behaald waar je naar zocht: dat is de werkelijke tijd voor het maken van een schilderij, niet het aantal werkuren…

Een handgemaakt werk dat een leven lang meegaat…

KLIK HIER VOOR DE PRIJZEN

'Wat is de levertijd?'

Het meest realistische is een wachttijd van enkele weken, afhankelijk van de drukte. Kleinere schilderijen op aanvraag zullen dan ook sneller voltooid worden; grote werken hebben een langere productietijd. Wel zal geprobeerd worden het werk zo snel mogelijk, uiteraard met alle zorg en precisie van dien, te leveren. Zodra je -verzekerde- pakket verzonden wordt, ontvang je een bericht en Track&Trace nummer.

'Wat zijn de verzendkosten?'

De verzendkosten verschillen per formaat en zijn eveneens afhankelijk van het land van bestemming. Zendingen met een formaat kleiner dan 56×76 cm worden via reguliere post verzonden en zullen binnen een aantal werkdagen arriveren. Pakketten boven 56×76 cm papierformaat vallen onder ‘cargo / XL post’ en bezitten daardoor hogere verzendkosten. Vaak zijn deze pakketten ook een stuk hoger in waarde. Elk pakket wordt naar waarde verzekerd en aangetekend geleverd, evenals voorzien van een Track&Trace nummer.

Voor alle verzendkosten, klik hier.

'Inlijsten: Kan ik een schilderij op aanvraag ingelijst opgestuurd krijgen?'

Ja, in principe is dat mogelijk. Wel is het zo dat het opsturen van een schilderij op aanvraag met glas een risico vormt: het glas kan immers breken tijdens het transport, hoe goed het ook verpakt mag zijn. Hoe groter het werk, hoe groter deze kans. Het risico is dus hierbij voor de koper, al wordt er wel geprobeerd het zo stevig mogelijk te verzenden.

In tegenstelling tot giclée prints kunnen alle originele werken in principe ingelijst verzonden worden. Heb je een werk vanaf 56×76 cm papierformaat op het oog? Houd er dan rekening mee dat de verzendkosten een stuk hoger kunnen worden: dit wordt vanaf nu als cargo / XL pakket beschouwd. Wil je weten wat jouw precieze kosten zullen zijn, kijkende naar je gewenste formaat en het land van bestemming? Stuur een berichtje naar info@deaudesign.com: vanuit hier help ik je graag verder.

Let op: De prijs voor een lijst staat los van het schilderwerk: dit wordt bij de prijs van het schilderij en de verzending opgeteld.

KLIK HIER VOOR LIJSTOPTIES

'En, als ik zonder lijst bestel: Wat ontvang ik dan?'

Als je een schilderij zonder lijst bestelt, ontvang je -als cadeautje van DEAU-, wel een gratis passe-partout bij aankoop van een origineel schilderij: dit geldt dus niet voor de giclée prints. In dit geval hoef je alleen nog zelf de lijst te bestellen om het geheel aan de muur te kunnen hangen.

'Ik ben overtuigd en wil graag een schilderij op aanvraag plaatsen: Hoe doe ik dat?'

Joechei, dat doet me deugd! Om een schilderij op aanvraag te plaatsen, kun je een bericht sturen naar info@deaudesign.com. Vertel hierbij wat je wensen zijn, welk formaat je graag zou willen en welk dier de hoofdrol gaat spelen. Stuur er een fotootje bij (dit mag voor nu een willekeurige  zijn) zodat meteen duidelijk is om welk beestje het gaat. Je zult zo snel mogelijk een berichtje ontvangen met verdere informatie, zoals het bespreken van de compositie en andere nuttige details.

Heb je een vraag hierover? Stuur gerust een vrijblijvende mail naar info@deaudesign.com.

Je ontvangt zo snel mogelijk een respons.

Betaling & Certificaat van Authenticiteit

Een schilderij op aanvraag kan worden betaald via PayPal of directe overschrijving via de bank. Per mail zal hier meer informatie over volgen. Om er zeker van te zijn dat een klant het werk afneemt, wordt er bij een schilderij op aanvraag een aanbetaling gevraagd: 

dit is 20 procent van de totaalprijs (exclusief verzendkosten). 

 

Het werk wordt pas verzonden als het totale bedrag is voltooid. Alvast hartelijk dank voor het begrip!

Bij het ontvangen van het schilderij vindt je, naast de factuur/het betalingsbewijs, een Certificaat van Authenticiteit: dit is een bewijs dat het schilderwerk direct van de kunstenaar komt.

Echt versus kunst

Houd er altijd rekening mee dat een kunstwerk iets/minimalistisch af kan wijken van het werkelijke beeld, zoals de foto. Hoewel het zo realistisch mogelijk nageschilderd wordt, kunnen er altijd minimale verschillen aanwezig zijn. 

 

Alvast dank voor het begrip!