BRITISH  SADDLEBACK

Dit Engelse ras kenmerkt zich door zijn zwarte lijf met witte band, lopend over de hals en voorpoten. Vlak achter de kop loopt deze witte band en gaat rondom het lijf. Het ras wordt hedendaags als zeldzaam gezien, daar de British Saddleback in aantallen afneemt.

RED  WATTLE  HOG

Dit rode varken komt van origine uit de Verenigde Staten en wordt hedendaags gezien als een ‘bedreigd’ en daarmee zeldzaam ras. Dit type heeft een kastanjebruine kleur. Hoe dit ras is ontstaan is niet geheel duidelijk; wel denkt men dat het afstamt van een bepaald type zwijn.

HUSUMER

Dit type lijkt op de British Saddleback, maar dan in een bruine versie. Het lijf is bruinig van kleur waarbij een witte band achter de hals en over de voorpoten loopt. Van origine komt de Husumer uit Südschleswig. Het is een uiterst zeldzaam ras geworden.

BENTHEIMER

De Bentheimer is een middelgroot landvarken met een onregelmatig zwart vlekkenpatroon. Rond 1840 waren de boeren in Twente en Bentheim niet tevreden over de huidige varkens en werden Engelse beren gekruist met Europese landvarkens. Dit ras wordt meestal gehouden ter ‘gezelschap’.

TRUFFLE  HOG

Dit type varken wordt gebruikt voor het zoeken en vinden van truffels. De geur van een truffel zou vergelijkbaar zijn met ‘seksuele hormonen’ die de mannetjes ruiken. De truffelvarkens zijn getraind de exemplaren in de grond op te sporen.

MULEFOOT

De grote Mulefoot komt van origine uit Spanje en heeft een zwarte kleur. Dit ras is vernoemd naar een muildier, daar waar beiden eenzelfde type hoef hebben. Hedendaags bevindt het aantal van de Mulefoot zich in kritieke toestand en wordt het ras als uiterst zeldzaam gezien.

BERKSHIRE

De Berkshire, afkomstig uit het Britse Berkshire, varieert van zandbruin tot, nu, voornamelijk zwart. De pootjes, neus en het staartje zijn wit. Het ras wordt gezien als ‘zeldzaam’ en heeft een kenmerkende en vriendelijke snuit.

NEDERLANDS  LANDVARKEN

Het Nederlands landvarken kenmerkt zich door zijn hangende oren en heeft een wittige kleur. Het ras is ontstaan het Deense en Duitse landvarken. Hedendaags wordt het ras als 'zeldzaam' gezien.

HEREFORD

De Hereford kenmerkt zich door zijn bruinige lijf waarbij de kop, poten en staart wit zijn. De kleuren zijn gelijk aan de Hereford koeien. Het ras is voornamelijk populair in de Verenigde Staten, waaronder Illinois, Iowa en Indiana.

IBÉRICO

Het zwarte Ibérico varken is afkomstig van het Iberisch Schiereiland en staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit. Men gelooft dat het ras afkomstig is van wilde zwijnen die gekruist zijn met toenmalige varkens. Het Ibérico varken draagt daarnaast bij aan het ecosysteem.

© 2014 by DALJANSSENS.

DEAU
Deau Animal   Artist

Deau Wildlife Artist

Deau Horse Artist

Deau Bird Artist

Deau Animaliere

Oisterwijk, Noord-Brabant | dojanssens@hotmail.com | 0031642290563

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon