ATLANTIC  SALMON

De Atlantische zalm is een vrij grote vis die hoofzakelijk leeft in de noordellijke zeeën en Noord-Atlantische Oceaan. De vis heeft een hoge economishe en culinaire en kenmerkt zich vooral door het rode vlees.

MACKEREL

De makreel valt onder de baarsachtigen en is een straalvinnige vis. Het is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. Het heeft een karakteristiek uiterlijk door de 'tijgerstrepen'. De vis komt in verscheidene zeeën voor en is behoorlijk vraatzuchtig.

LANGOUSTINE

De Langoustine, ookwel de Noorse kreeft,
is een 'kleine' kreeft uit de orde van tienpotigen. Het is oranje gekleurd met een witte onderkant en is commercieel gezien één van de belangrijkste kreeften.

DORADE

De dorade wordt ook wel de 'zeekarper' genoemd en heeft een plat en breed uiterlijk. Het heeft een lange rugvin en zwemt in de Atlantische Oceaan, van Scandinavië tot aan Namibië. De grijze variant wordt ook wel de 'Dorade Grise' genoemd.

RED  SNAPPER

HERRING

De Rode Snapper is één van de belangrijkste commerciële vissen voor de Verenigde Staten, Australië, India en
Zuid-Amerika. Het is een zoutwatervis die voorkomt in een subtropisch klimaat. De soort is voornamelijk te vinden in zeeën, rotsachtige wateren, wateren op een harde ondergrond en koraalriffen. 

Sinds jaar en dag is de haring één van de meest geconsumeerde vissen en komen voor in scholen van soms miljoenen dieren. Hier dankt de haring de naam aan; in oud-Nederlands werd het als 'heering' geschreven. Dit werd weer afgeleid van 'heer' in de betekenis van 'legerschare'. Als een 'heer' trekt deze vis dus in grote scholen door het water.​

SARDINES

De 'sardine' is een groep straalvinnige vissen uit de haringfamilie. Ooit kwamen ze zeer talrijk voor rond het eiland Sardinië; daar waar ze hun naam aan danken. Ze leven in wateren met een subtropisch klimaat en komen zowel in zoet als zout water voor. 

LOBSTER

De zeekreeft is de grootse geleedpotige van het Europees kustgebied en wordt vaak bestempeld als een 'delicatesse'. Het heeft een groot rood pantser en leeft zowel in zoet als zout water. Er zijn verschillende soorten zeekreeften die in lengte, kleur en levenswijze sterk kunnen verschillen

© 2014 by DALJANSSENS.

DEAU
Deau Animal   Artist

Deau Wildlife Artist

Deau Horse Artist

Deau Bird Artist

Deau Animaliere

Oisterwijk, Noord-Brabant | dojanssens@hotmail.com | 0031642290563

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon